עדשה מורחבת
   
 
 
 
 

השף ג'וזף מה-COCA בראיון אישי ומתכון סודי...

 
מאת: עמית מור -  
 
במטבח של ה-Coca - ראיון עם יוסי (השף ג'וזף)

מה זה BeeRock מבפנים, פאבלו מבחוץ, ונמצא מאחורי מעונות ג'?
ביום שלישי האחרון חגגנו את הפתיחה החגיגית של ה-Coca. מה שהיה מוכר לכם פעם כ-BeeRock, קיבל שם חדש ושלושה בעלים חדשים: דני וטל בעליו של פאב הסטודנטים הרשמי ב-ד', ה"פאבלו", וצביקה מה"באבאגט". השלושה הוסיפו תוספת מבורכת של אזור ישיבה בחוץ, ושיפצו את המקום יחד עם אחד הדברים שלא השתנו – יוסי השף, או בשבילכם השף ג'וזף, שאחראי לתפריט המגוון והמיוחד של הפאב. בתפריט יש מנה לכל אדם החל מצמחונים ועד לקרניבורים מקצועיים, שאוהבים לשבת על סיר הבשר, והוא כולל טוסטים מגניבים, ג'בטות בשריות עם עגל חלב, רוסטביף או חזה אווז, לצד ג'בטות עם מוצרלה או אנטי פסטי, סלטים, ניגובים, נישנושים, מטוגנים, המבורגרים סווווף וכמובן – קינוחים שחבל... ד"א, במחירים לגמרי סבירים (אפילו בשביל סטודנטים).

יוסי מספר שהוא נמצא במטבח כבר מגיל 15, יעני 14 שנה. הוא התחיל את דרכו בפאב ה"סטריק" של הבאולינג, עוד בימים, שזה כל מה שהיה לעשות בבאר-שבע. אבל את הלימוד האמיתי שלו הוא עשה, כשעבד כשנה וחצי תחת חסותו של שף תאילנדי במסעדה בפורום. שם למד את סודות המטבח האסיאתי. מאז הוא הסתובב בעוד מספר מטבחים.

בקרוב יוסי מתכוון להבחן בתדמור למבחן של שף דרגה 4, אבל מהשיחה איתו ומהתפריט, כמובן, נראה כי גם בלי התואר הרשמי, הבנאדם הוא לא פחות, ולמעשה הרבה יותר ממקצוען. אפילו את הנקניקים ב-Coca הוא אופה בעצמו. ההמבורגר נטחן ומטובל במקום. שום דבר לא קנוי. הכל Home made.

את המטבח של ה-BeeRock לשעבר, או ה-Coca היום הוא התחיל לנהל לפני כתשעה חודשים, ואף על פי שהחיבה האמיתית שלו היא למטבח הצרפתי הוא פתוח להצעות ואת ההשראה שלו הוא מקבל מהעולם כולו. הכותרת שלו למטבח ב-Coca היא: "מטבח אסיאתי צרפתי עם נגיעות מערביות".

כמו שאמרנו יוסי הוא איש אשכולות, והוא סייע גם בבניה ובשיפוצים של המקום לפני הפתיחה המחודשת. הוא מספר שבקרוב יהיו חידושים נוספים גם בתפריט – כמו למשל קוסקוס ותבשילי קדרה, וגם בפאב עצמו - הופעות של מוזיקה אירית, משחקי גביע האלופות על מסך ענק, שידורי המונדיאל ועוד....

בטווח הארוך החלום הוא להקים מסעדה צרפתית כפרית ל-50,60 איש בניו זילנד, ולחיות עם שלג בחורף ושמש בקיץ, ובעיקר עם הרבה שקט. בנתיים, אנחנו נמשיך להנות מהמנות שמגישים לנו ב-Coca.

חוצמזה, יוסי מפנק אותנו בשני מתכונים, האחד מתפריט ה-Coca, והשני מספר המתכונים האישי, שניהם פרי המצאתו של השף ג'וזף:

1. סטייק אנטריקוט ברוטב יין אדום



2. אגרול בננה ושוקולד לבן ברוטב שוקולד לבן



בתאבון
 
 
 
   
תגובות  
   
1. חסר תמונות
מתכונים מגרים במיוחד אבל חסר תמונות של התוצאה
(22/06/2005 רעב)

2. מישהו יודע אם הוא פנוי
סתם שאלה לא שאני הולכת להתחיל איתו
אבל הוא גם נראה טוב
(22/06/2005 רעות)

3. יש לו חברה מקסימה.
(22/06/2005 מישהי שיודעת)

4. השף הכי תותח בעולם
הגיע הזמן לתת קצת קרדיט לאיש היקר הזה, שרק בזכות המאכלים המדהימים שלו, אני פוקדת את המקום מדי יום והקילוגרמים פוקדים אותי.. :) וכן, יש לו באמת את החברה הכי הכי מדהימה שיש!! אז רעות יקירתי תתרכזי באוכל.. גם הוא יפה.. :)
(22/06/2005 הילה)

5. מישהו ניסה את האגרול? נראה טעים
(23/06/2005 ענת)

6. יש לנו מטבח סוף הדרך.......
בתור מלצרית במקום, תרשו לי לספר שיש לנו את האוכל הכי טעים בעיר וכן, יש לו את החברה הכי הכי הכי מדהימה שיש!
(23/06/2005 מעיין)

7. מי זאת מעיין?
למעיין את מופיעה בתמונות בגלרייה?
(23/06/2005 רן)

8. כנסו ותקראו כל את האמת....
אני לא יודע כמה מקום יש בדף הזה בשבילי לתאר את יוסי או "גוזף" אם תרצו ...
כן אנשים יקרים יוסי הוא הטבח הכי גדול שצמח לנו ולא אני לא מגזים טועה או מחפש עבודה רק שתדעו שלי היה את הזכות לעבוד איתו שנה שלמה וללמוד את הקסם שבילד הזה ובאומנות המטבח
אני לא יודע אם יש בעיר הרדודה הזאת מטבח,מסעדה,או מעסיק/בוס (בן זונה) שיכול להעריך את הכשרון שלו כמו שבאמת מגיע לו...
יוסי אתה תותח !!!!!!! וגם יפה.
(טוב אחי עוד יחשבו שאני הומו..)
תודה על הכל אוהב אותך שרון...
(דרך אגב הפאט קימאו הפיל אותי מהכסא..ופוטיטו..
והרוסטביף...טוב זהו...!)

(24/06/2005 אוהב אותך יוסי)

9. אפשר לטעום שם את האגרול הזה?
(24/06/2005 מי יודע)

10. כולם מוזמנים
כולם מוזמנים לקוקה לטעום את האוכל בשמחה. נשמח לארח כל אחד ואחת
(24/06/2005 השף ג'וזף)

11. אחלה מתכונים
(24/06/2005 אוהב לאכול)

12. לרן ששאל על מעיין
לרן - מעיין זאת המלצרית הכי יפה שם (זאת עם השיער השחור הארוך)
(24/06/2005 מיקמיק)

13. לא צריך מתכונים, הייתי אוכלת אותו
אכן נראה טוב, שיהיה בהצלחה עם הקוקה!
(28/06/2005 מיטל)

14. למיטל שיהיה לך בתאבון
הוא באמת שווה
(29/06/2005 רוית)

15. אגרול בננה
זה אחד הדברים הכי טעימים שיש
(29/06/2005 יואב)

16. גם אני רוצה לדעת אם הוא פנוי
(04/05/2006 ירון)

17. יוסיקה...
המון המון בהצלחה
זאת היא שתצתרך לרוצ אחריך)))))))
ובהזדמנות מזל טוב ... באוגוסט
זאת נטשה מזיגי
אתם תצליחו זה בטוח
(06/06/2006 נטשה)

 
הוספת תגובה
מאת:
דואר:
*נושא:
תוכן:
 
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. אין לפרסם מספרי טלפון מכל סוג. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. עם זאת הנהלת האתר שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו.
 
   
   
   
   
סגור אותי
מה? עוד לא לחצתם לייק?