כל אחד הוא שף
   
 
שלומי
 
 
 

השף יוצא מהבקבוק

 
 
 

שלום וברוכים הבאים לפינה החדשה והמרעננת שלי:
כל אחד הוא שף. קוראים לי שלומי...
<------ זה אני :)

הפינה תעסוק באופן ענייני אך קליל בתחום הקולינרי.

המוטו שלי הוא: "כל אחד הוא שף".  האני מאמין שלי הוא שבכל אחד ואחד מאיתנו חבוי לו שף קטן בעל יכולות רדומות שצריך את הזריקה או הדחיפה בכדי להתעורר מהתרדמת ולגלות את יכולותיו.

אני בא לומר כאן בעצם שכך אני התחלתי, אמנם בגיל צעיר אך לעולם לא תיארתי שאמשיך ואתאהב במטבח, בו אני מבלה שעות רבות מבלי לשים לב לזמן.

לכל אחד יש יצירתיות משלו השייכת רק לו ואפשר ללמוד ממנה וזה אומר שגם אם לא היית במטבח מעולם. מגע הידיים עם הסכינים השילוב בין תבלינים או הכנת חביתה הם בעצם ייחודיים רק לך ואפשר ללמוד מזה הרבה.

הרי אין אחד שיודע הכל ומשפט זה נכון גם למטבח.  עד היום אני למד מאנשים שונים והיריעה קצרה מלהרחיב.

אצלי הסיפור התחיל עוד בתיכון, כשבגיל 14 התחלתי את המסלול כשוטף כלים באחד האולמות, עבודה קשה אך בגילי לא היה משהו יותר טוב. כשהייתי מגיע לעבודה הייתי מסתכל בכל רגע פנוי על הטבחים השוקדים על הכנת האירוע, ממריצים את עצמם ועושים הכל בכדי לעמוד במשימה. אט אט הבנתי שמכאן אני לא יוצא. זה הייעוד! אך דיבורים ואמביציות זה יפה ונחמד ובגילי אף אחד לא חשב אפילו לתת לי לקלף בצל. אך עם הזמן עברתי לעמדת הטיגון החמה, ומשם לפס הקר המוציא בדרך כלל סלטים ומשם סללתי את דרכי לפס החם. אפשר לומר שעברתי טירונות במטבח.

בחלוף הזמן התחלתי לקרוא ספרים בתחום וצפיתי בכל תכנית אפשרית בטלוויזיה.

את אהבתי לא הצלחתי לממש בתחילה בצבא מכיוון ששאיפותיי היו כמו רוב חבריי ללכת לקרבי, אך יד הגורל הביאה אותי בכל זאת בסוף שירותי למטבח הצבאי בעקבות פציעה. במטבח הצבאי למדתי והרחבתי את הידע מאנשים טובים ויקרים (אותם לא אשכח לעולם).

 לאחר שירותי הצבאי כמו רובינו נסעתי לטייל בעולם, למחייתי עבדתי במסעדות במקומות השונים בהם טיילתי צברתי ידע ונסיון וחזרתי ארצה שמח ומאושר. עם חזרתי התחלתי לעבוד במסעדות שונות. היה בי הניצוץ והרצון לדעת וללמוד מכל אחד. לכן לא נשארתי הרבה זמן באותו מקום ויש שיחלקו על כך.

 את אהבתי הגדולה בתחום הקולינרי אני שומר ל"מטבח היפני" ולגדול השפים היפניים שהוא בעל השם עולמי "מורימוטו".

אלה הן אבני הדרך שלי. ואני ממליץ לכל אחד לעבור את השלבים השונים כי כך מעריכים יותר ולמדים יותר.

חשבתי באיזה מתכון לפתוח את הסידרה והחלטתי על מתכון פשוט, קל להכנה ונעים לחיך.

מתכון ראשון בסידרה:

המתכון הוא פשוט וטעים ומתאים לאירוח קל, וסתם לנישנוש כשבא משהו מתוק.

המצרכים:

1 חבילת שוקולד לבן איכותי ( הגודל תלוי בכמות הרצויה)

חצי חבילה או חצי כמות שוקולד פרה רגיל.

50 גרם חמאה.

שתי כוסות קורנפלקס.

 קמצוץ קינמון.

- והחשוב מכל, תבניות של בראוניס או כל תבנית צורתית שאפשר להכניס למקפיא. (רצוי לא להשתמש בתבניות של הקרח במקפיא.)

אופן ההכנה:

לוקחים סיר גדול וממלאים אותו במים, הסיר יהיה ללא מכסה ואין להרתיח את המים אלה לשמור על להבה בינונית נמוכה. מעל הסיר ניקח כלי מנירוסטה או סיר קטן יותר ונניח על המים בתוך הסיר. פעולה זו נקראת "בן-מרי". לאחר שהנחנו את הסיר הקטן בתוך הסיר הגדול נכניס את החמאה ונמיס אותה, לאחר שהומסה נכניס את השוקולדים תוך שבירה שלהם על מנת לקצר את הפעולה. ובמקביל נערבב את הכל עד להמסה.

לאחר שקיבלנו תערובת סמיכה אך לא קשה מידיי נכניס את הקורנפלקס ונערבב הכל במשך 30 שניות ונוציא מייד מהסיר עם המים החמים.

הכנו מבעוד מועד את התבנית הצורנית שלנו שיכולה להיות בצורת לבבות או חיות קטנות אליה נכניס את התערובת בעדינות ולא עד הסוף לגמרי, לאחר שמילאנו את הכל נבזוק מעל את הקינמון בעדינות ונכניס למקרר לשעתיים שלוש. ויש לנו "ממתקי שוקולד" איכותיים וביתיים.

שיהיה בתיאבון............ביי

 
 
 
   
תגובות  
   
1. עשית לי תיאבון
יו איזה חמוד...עשית לי תיאבון למשהו מתוק....אני ב"דודה" לממתק שוקולד
(30/08/2006 אני)

2. אפשר עוד פרטים על השף?
נראה חמוד רצח!
(30/08/2006 מישהי)

3. אתה מתוק...
נראה לי שהתבלבלת .....השוקולד זה אתה
(30/08/2006 דובה....)

4. כל אחד יכול?
למה אפילו חביתה לא מצליחה לי אני שורף הכל.....זה קשור בזה שאני לא שם שמן ?
(30/08/2006 מתעניין)

5. מדור נפלא רעיון מבריק
אהבתי את המדור....אתם מתכוונים גם לשים וללמד דברים מסובכים יותר או רק משהו קליל אני גם מתעניין במיטבח
(30/08/2006 )

6. שף טוב?
אומרים ששף טוב עושה גם סקס טוב מה איתך גבר....אתה רק שף או גם...?
(30/08/2006 מיס שמועתי)

7. התימניה "הבשלנית"
קצת התעיפתי עד שהגעתי למתכון המעניין והקצר
אהבתי את רעיון המתכונים
אפשר לשלוח מתכונים???? בעצם לא כדאי
כולם יצאו מהמדור אחרי שיטעמו ממתכוני
(30/08/2006 נטלי)

8. למה אין תמונה?
מן הראוי היה לשים תמונה של המתכון כי תמונה מגרה הרבה יותר מכל הטקסט הזה
(31/08/2006 )

9. השאפה מהבקבוק
אחלה מדור , השף נראה יותר טעים מהשוקולד . שאלה : החבר שלי הוא שף ורציתי לקבל טיפים בתחום המטבח כדי להפתיע אותו . בקושי ספגטי אני מצליחה להכין . :- )
(01/09/2006 מרמלדה)

10. אחלה מתכון
ניסיתי באמת חבל שאין תמונה
(01/09/2006 )

11. טעים מאוד...
מאוד טעים המתכונן. אבל... אתה לא אמור להיות בלונדון?????
(03/09/2006 אנונימית)

12. מתוק במיוחד
בנות , בנים , השף תפוס , יש לו חברה מהממת !
(04/09/2006 מישהי)

13. דחוף דחוף תמונה
אי אפשר להעלות מתכון בלי תמונה זה א-ב
(04/09/2006 )

14. איזה מדהים !!!
אני מכירה אותו , אכלתי את מטעמיו. איזה ליגה .לא ידעתי שהוא בב"ש הוא בכלל מהמרכז, ממליצה לכולם את הסושי והגיאוזה שהוא מכין..... אני רוצה את המתכון !!!
(05/09/2006 פרפר)

15. חיפשתי אותך
שלומי מה הענינים צור קשר איתי אני נמצא בטלפון 08-6233370 (מטה במדבר )
(09/09/2006 יוני צרור)

16. היה טעים.........!!!!!!!!!!!
יש לך מטעמים טעימים אני ניסיתי את המתכון וזה יצא סוףףףףףףף אולי
אני יזמין אותך לאיזה מסיבה
יהיה טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!
(15/09/2006 )

 
הוספת תגובה
מאת:
דואר:
*נושא:
תוכן:
 
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. אין לפרסם מספרי טלפון מכל סוג. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. עם זאת הנהלת האתר שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו.
 
   
   
   
   
סגור אותי
מה? עוד לא לחצתם לייק?