כל אחד הוא שף
   
 
שלומי אמסלם
 
 
 

כתבה שניה ומתכון - פאד תאי

 
מאת: שלומי אמסלם -  
 

אהלן חברה. מה שלומכם? אני מקווה שניסיתם את המתכון הקודם ונהניתם ...

השבוע אני רוצה לדבר על מקלות האכילה האסייתיות, ה "צ'ופ-סטיק" .

מה זה בעצם? הרי אנו רגילים לאכול עם סכין ומזלג  בעוד שביפן שבה הציוויליזציה  היא שם דבר אוכלים היפנים בעזרת מקלות האכילה המוזרים הללו  ואין להם שום כוונה להיפרד מהן.

על שום מה הדבר? ראשית ההמצאה הזו היא במקורה מסין הרחוקה והעתיקה.

המצאות רבות נוספות נזקפות לזכות הסינים גם מתחומים רבים אחרים כמו הדפוס, אך לראשונה נפגש עם הרעיון הזה מרקו פולו במסעותיו והוא בעצם מביא את הבשורה ומכאן זה כבר היסטוריה...

וכמה דברים חשובים הקשורים במקלות אכילה, ראשית הטעם של האוכל המורם באמצעות מקלות מעץ הוא עדיף מכיוון שכלי מתכת משנה במקצת את טעמו של התבשיל, זו הסיבה שמערבבים תבשיל בכף מעץ ולא בכף מתכת. דבר שני, באסיה הרחוקה נהוג לאכול מנות קטנות מפאת חישובים רפואיים הקשורים לרפואה הסינית  ומקלות האכילה מאפשרות הרמת האוכל בצורה יעילה ומהירה תוך קירוב הפנים אל הצלחת .דבר נוסף הוא, את המקל גילו לפני הברזל. והסינים היו כאן לפני המון שנים...

מכאן אני רוצה לומר שלא רק אוכל אסייתי ניתן לאכול בעזרת ה"צ'ופ-סטיק" אלה גם פסטות, ומאכלים נוספים...

טיפ קטן לאלו שרוצים לנסות את החוויה בפעם הראשונה :

לוקחים חוט תפירה עבה ומלפפים סביב מקל אחד מספר פעמים , מצמידים את המקל השני ומלפפים סביבו גם מספר פעמים . נוצרת לנו הספרה 8 סביב שני המקלות . את הליפוף רצוי לעשות ברבע הרביעי של המקלות . לאחר שסיימנו לוקחים את המקלות ומתחילים לנסות לאכול בעזרת הליפוף לא ייתן למקלות ליפול ואתם עם הזמן תורידו את גלגלי העזר ותצאו לרכיבה מהנה על החוויה האסייתית...

בהצלחה...

המתכון שלנו הפעם יהיה בהשראת הכתבה:

"פאד -תאי" . נודלס תאילנדי, המוכר לכל ישראלי שביקר אי פעם בתאילנד או ששמע חוויות והתנסה במאכל בארצנו הקטנטונת.

מצרכים  ל 4 מנות:

1 חבילת אטריות אורז רחבות (אפשר גם אטריות ביצים רחבות). את האטריות נשרה במים רותחים למשך עשר דקות עד רבע שעה ונעביר אותן לכלי עם מים קרים.

3 שיני שום קצוצות

3 כפות סויה,  עדיף של "קיקומן"

3 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס

2 כוסות מלאות בנבטים

חצי כוס בוטנים קלויים

3 כפות עלי כוסברה קצוצים

200 גר' חזה עוף חתוך לרצועות דקות

200 גר' טופו חתוך לקוביות. אם אין טופו אז לשים 400 גר' חזה עוף.

כף שטוחה מאוד של מלח (אופציה)

3 ביצים

3 כפות שמן

לימון חתוך לרבעים,להגשה.

אופן ההכנה:

תהליך העבודה כאן הוא "הקפצה" שמשמעו הכנת "ווק" חם מאוד ובמקרה שלנו גם גדול, ובעזרת להבה חזקה מאוד אנו מקפיצים את הנודלס עם שאר הרכיבים.

מחממים את הווק עם השמן עד שהוא מתחיל קצת לעשן, מוסיפים את השום ולאחר שהשום מעלה ריח נפלא מוסיפים את העוף ומועכים אותו בעזרת מרית או כף גדולה למשך מספר שניות. את אותו ההליך עושים עם העוף כאשר הפכנו את העוף. לאחר שהעוף קיבל צבע, אנו נוציא אותו מהווק לנוח ונמשיך לעבוד. נשבור את הביצים אל תוך הווק ונקשקש אותן מעט, לאחר מכן נוסיף את האטריות תוך כדי ערבוב ובכך נרכך אותן לאחר כדקה בערך נפנה את האטריות לצידי הווק ונכניס פנימה 3 רבעים מכמות הבצל והנבטים. נמחץ אותן פנימה למשך מספר שניות ואז נערבב עם האטריות. נכניס פנימה את הסויה העוף  ונקפיץ למשך כדקה, אין צורך להוסיף מלח מכיוון שהסויה מלוחה מאוד, אך לאלו שאוהבים מלח ניתן להוסיף את הכף השטוחה לאחר כמובן שטעמתם ווידאתם שיש צורך.  לאחר שסיימנו להקפיץ נוציא את הווק מהאש.

ונעבור להגשה:

אפשר להגיש על כלי אחד גדול בצורת אובאלית, או לחלק לארבע מנות.

במידה וחילקנו לארבע מנות, נניח על כל צלחת את יתרת הנבטים והבצל הקצוץ בצורה של ערימה, ומסביב נפזר את הבוטנים שלנו  ובפינה נניח רבע לימון, ולקישוט סופי נפזר את עלי הכוסברה.

שיהיה בתאבון לכולם... עד הפעם הבאה... 

 
 
 
   
תגובות  
   
1. וואהו.........מקסים !!
איזה מתכון מקסים , סחתיין על הטיפ עם המקלות..
יש איזושהי דרך ליצור קשר עם השף לשאלות נוספות......בכל אופן אתה מקסים ,ואני מקווה שיצא לי טעים ומגרה כמו המתכון... (וכמוך..!!!!) .שלך..."הפרפר"
(09/09/2006 פרפר)

2. הבאת לי חשק
חמוד , הבאת לי חשק לאכול ...........אם אתה מבין !
אסייתי מדבר אלי , אני בטח אנסה את זה על החברות שלי , אתה מתוק ...
(09/09/2006 צ'ויה)

3. חיפשתי אותך
צור איתי קשר דחוף 08-6233370 (מטה במדבר)
(09/09/2006 יוני צרור)

4. יצא לי סוף.!!!!!!
איזה מדהים , הצלחתי להכין את ה"פאד-תאי" , יצא לי סוף הדרך . אולי גם אני אוכל ללמוד לבשל פעם .
נ.ב. אני רוצה ליצור איתך קשר !
(11/09/2006 "הפרפר")

5. מעכשיו אני קבועה..
אחלה של מדור כל הכבוד נול, שאלה לשלומי ( אם יורשה לי לפנות אליך בשמך הפרטי) אהבתי לגמרי את שני ה"מתכונים" הם קלילים ומהירים יחסית להכנה . אני סטודנטית באוניברסיטת בן גוריון ורציתי שתלמד תמיד מאכלים שקל ומהיר להכינם ושיצאו טעימים כמו כן אם יש מצב אז טיפ על תיבלון
(13/09/2006 מגישת חדשות)

6. אחלה שף שבעולם
אני מכירה את המאכלים של שלומי ,יש לו מאכלים מדהימים,(אני גם דלוקה על חבר שלו רון),בקיצור שווה להזמין את שלומי שיבשל איזה ערב מיוחד(הוא בכלל לא יקרן).
(14/09/2006 קיקוסה)

7. אני מחכה כבר ליום שלישי
נו כבר אני מחכה ליום שלישי היום שאתם מעלים מתכון חדש ...אני חולה על המדור הזה שלכם
(16/09/2006 מכינה את הכל)

8. מחכה.........!! למתכון הבא ,חתיך !
אז כבר אמרתי שיצא לי סוף ....המתכון כמובן .
אני מאוד רוצה להיפגש איתך . יש לחברה טובה שלי מסיבת רווקות . אתה בעניין ?
בכל אופן אתה חתיך הורס , ואני כבר מחכה למתכון הבא...
להית....
(16/09/2006 "הפרפר")

9. שלומי השף הכריש
איזה מלך אתה תאמין לי...יושב כל היום במטבח בגללך ושורף לאמא שלי את הפאנלים.
(25/09/2006 רז חסון)

10. לאן נעלמת מתוק ???!!!
מה שתי כתבות וזהו ? , כל כמה זמן אתה מפרסם מתכונים ,, ואני צריכה לדעת האם אתה פנוי למסיבת רווקות בשבוע הבא ? . בכל אופן אשמח אם תפרסם טלפון או מייל על מנת שאוכל לדבר איתך. אז בינתיים שתהיה לך שנה מתוקה..........
(02/10/2006 "הפרפר")

11. גם אני רוצה להיות שף
שלומי שלום, הבנתי מהכתבה שלא למדת במקום מסודר , אבל כשניסיתי להתקבל למטבח מלון לא יכולתי כי לא למדתי בשום מוסד, אתה יכול להמליץ לי על מוסד מסויים שבו אלמד ואקבל תעודה? תודה (ואחלה מדור פתחת)

שלומי עונה:

ישנם מוסדות שונים, כמו "תדמור" שזה בהחלט ביה"ס גבוה לאמנות הבישול. ויש גם קרוב לבית את בהי"ס של הולידיי–אין באשקלון וכמובן קיימת בשוק זה אופציה של סדנאות, שמעבירים שפים שונים ושאני ממליץ על כך, בכל אופן אני מעביר בקרוב מספר סדנאות. אני מציע לך בחום לבוא ולהישתלב.

שמחתי לענות על שאלתך,
שלומי.
(03/10/2006 השואל)

 
הוספת תגובה
מאת:
דואר:
*נושא:
תוכן:
 
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. אין לפרסם מספרי טלפון מכל סוג. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. עם זאת הנהלת האתר שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו.
 
   
   
   
   
סגור אותי
מה? עוד לא לחצתם לייק?