כל אחד הוא שף
   
 
 
 
 

כתבה שלישית בסדרה - רטבים

 
מאת: שלומי אמסלם -  
 

אהלן חברים...... איך היה ה"פאד-תאי" ?

אני מקווה שנהניתם מהמתכון.

הפעם אני רוצה לדבר על נושא מעניין במיוחד, "רטבים"

לשם הכנת כתבה על רטבים אני צריך מספר עמודים לא מבוטל, אך על מנת לתת דגימה קטנה וטיפת גירוי לאוהבי הרטבים, אני אנסה לצמצם במקצת את הנושא.

אז מה בעצם יש לנו, רטבים הקשורים לשמנת, רטבים הקשורים לעגבניות, ויש גם שילוב מעניין בין שני אלה.

קיימים רטבים בעלי אופי מיוחד למנות אותן מגישים עם הרטבים הללו.

כמובן יש את הרטבים המשתייכים למקום ולמוצא, ויש כאלו שגם הומצאו בין רגע בהכנת תבשיל!

בכל אופן היד עוד נטויה... ומספר הרטבים רק גדל כל הזמן וזה מעולה.

לכל אלו שמחפשים מאין הגיעו הרטבים ומי המציא מה, תהיה עבודה קשה מכיוון שככל שקצב ההורדות באימיול גדל כך גם קצב שינוי הרטבים ושדרוגם גדל.

ישנם רטבים מסוימים המוכרים לכולם, אך כדאי תמיד לנסות לשלב בין דברים כמובן בטוב טעם וללא ניגודיות בין המרכיבים שתיצור מרירות או חמיצות יתר.

לאחרונה יש לי אהבה  מסוימת לרוטב "פסטו" על צורותיו השונות והמגוונות  ויש לו שימושים רבים הן במאכלים חלביים והן בבשריים, וגם לדגים הוא לא מתנגד...

אני מקבל לעיתים שאלות על רטבים ומה מתאים למה, חשוב מאוד כאשר מכינים ארוחה להפריד את הכנת הרוטב מהתבשיל, כלומר אם הכנתם ארוחה כלשהי בעלת אופי מיוחד או גוון עדתי כלשהו, תמיד! תכינו בכלי נפרד את הרוטב שלכם וזאת על מנת שלא תקלקלו את כל הארוחה בגלל ניגוד בין מאכל חריף או פיקנטי לבין רוטב בעל גוון חמוצי ויניגרטי, זה יהרוס לכם.

כמובן שכל רוטב כאשר הוא הוכן בנפרד יכול לעבור את כל השינויים ולשלב בין טעמים, אך ברגע שמזגתם אותו על המאכל! אין דרך חזרה.

"רטבים" הם שם דבר ואם הם לא טובים אז הם שום דבר.

חברה, אל תתביישו ותהיו אמיצים , וכמובן עם הזמן אתם תשדרגו את הרוטב ותהפכו אותו ליצירה פרטית שלכם, האמינו לי זה ממכר!

טיפ קטן, לרוטב לסלט העדיפו להשתמש בשמן זית עם חמיצות גבוהה  לפחות 2% (זה רשום על הבקבוק), הטעם משתנה פלאים. 

המתכון:

המתכון  שלנו יהיה בהשראת הכתבה וייתן לכם טעם טוב וכמובן אפשרות להשתמש ברוטב גם לדברים אחרים.

רוטב פסטו:

2 כוסות עלי בזיליקום טריים מאוד, וזה חשוב (הרוטב הולך לשמש אתכם מספר פעמים)

4-5 שיני שום גדולות וקלופות.

1/4 כוס צנוברים

חצי כוס שמן זית כתית 

כף שטוחה מאוד של פלפל שחור גרוס

מעט מאוד מלח, חצי כף בערך.

לאלו שרוצים לגוון, ולהכין פסטו טיפה יותר יוקרתי (וגם יקר) אפשר להשתמש במקום בצנוברים באגוזי קשיו +אגוזי מלך ולהוסיף קמצוץ של כמון. זה למהדרין.

לארוחה חלבית ניתן להוסיף שתי כפות פרמזן.

אופן ההכנה:

את כל המרכיבים למעט השמן מכניסים למעבד מזון ומפעילים למשך כעשר שניות, לאחר מכן מוסיפים בזרם אחיד את שמן הזית  ולבסוף מכבים את המעבד. (אם השתמשנו בגבינה, אז לאחר שהוספנו את שמן הזית נכניס פנימה את גבינת הפרמזן).

את הרוטב המוכן שלנו נכניס למקרר, עד לשימוש הבא. 

לרוטב הפסטו יש שימושים רבים, לי יש מתכון נחמד מאוד לסלט קליל, שרוטב הפסטו מעניק לו בהחלט טעם ... מדהים.

המרכיבים לסלט:

חסה אחת (נקיה, מיובשת וקרועה לרצועות)

1 גזר מגורר גס

2 בצלים ירוקים חתוכים בצורה גסה, או אלכסונית

3/4 חבילה של נבטי שעועית  (גם נבטים רגילים ודקים הם בסדר)

אופן ההכנה בשילוב הפסטו:

את כל מרכיבי הסלט נכניס לקערה גדולה ומעט עמוקה, ראשית את החסה כדי שתיתן לנו נפח ואחריה את הנבטים, הגזר ולבסוף את הבצל.

על הסלט שלנו ניצוק בכמות נדיבה מרוטב הפסטו שלנו ונגיש... (לכמות כזו של סלט ליצוק כשלוש כפות לערך)

שיהיה בתאבון...

 
 
 
   
תגובות  
   
1. וואו יש לך שיער מהמם בטירוף
(03/10/2006 )

2. לזאת מתדובה 1
יופי שאת אוהבת את השיער שלו וממש נחמד לך הוא באמת נראה טוב אבל זה לא מדור יופי תתרכזי באוכל
ולמה אין תמונה של המתכון?
(03/10/2006 )

3. לזאת מתגובה 2 !
מה יש אי אפשר לפרגן ,מחמאות תמיד מתקבלות בברכה , השף חתיך ומותר להגיד זאת .
בכל אופן רציתי לומר שאני מתכוונת להכין את הסלט וגם את הפסטו כי אני חולה על סלטים ,ואני ממליצה לכל מי שנכנס לאתר של השף להכין את המתכונים שלו ,לי יוצא סוף . ...... שלך "הפרפר"
(03/10/2006 "הפרפר")

4. יופי של רוטב
אני מאוד נהנית לקרוא את המדור שלך , ניסיתי את המתכון , יצא טעים מאוד !
תמשיך להפתיע אותנו , יפיוף .
(03/10/2006 קבועה במדור)

5. תודה שלומי יצא לי נהדר
שלומי השף זאת פעם ראשונה שאני מבינה משהו ויוצא לי וזה בזכותך
כך שידרגתי את הידע שלי ואת הטעם של בעלי , הכנתי ויצא מצויין במילה אחת ..תודה
ובשלוש מילים , מתי התפריט הבא?
(04/10/2006 שרית)

6. למה עוד משתמשים ברוטב
שלומי שאלתי אליך (אקווה שתענה) הייתי שמחה אם תפרט לאיזהמאכלים ספציפיים אפשר להשתמש ברוטב פסטו תודה אירית
(04/10/2006 לא בשלנית אבל...)

7. כיף של מדור
אני לא מאמינה אבל אני פה כדי לראות אם עלה כבר משהו חדש
(04/10/2006 אהבתי)

8. תודה
רק רציתי לאמר תודה הכנתי ויצא בדיוק כמו שצריך גם קל וגם טעים
(05/10/2006 ליאת, מאשקלון)

9. מסיבת רווקות מדהימה !!!
אני רוצה להודיע לכל האנשים שנכנסים למדור ותוהים על איכויות השף !! ? . שהבחור המקסים הזה עשה לי את מסיבת הרווקות הכי מדהימה שיכולה להיות. הוא הכין אוכל מדהים וקוקטיילים עדינים ומתוקים ובנוסף הוא פינק אותנו הבנות בפינוקים שחבל על הזמן , מי שרוצה להיתפנק זה הבחור !!! , מדהים , מקסים , ומוכשר מעין כמוהו..
(07/10/2006 שני)

 
הוספת תגובה
מאת:
דואר:
*נושא:
תוכן:
 
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. אין לפרסם מספרי טלפון מכל סוג. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. עם זאת הנהלת האתר שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו.
 
   
   
   
   
סגור אותי
מה? עוד לא לחצתם לייק?