כל אחד הוא שף
   
 
 
 
 

המנגל - כתבה רביעית בסדרה ומתכון

 
מאת: שלומי אמסלם -  
 

שלום לכולם וחג שמח!

בימים אלו אנו נמצאים בחג הסוכות, חג שכולו שמחה ואהבה ופסטיבלים לרוב.

בחג הזה המוני בית ישראל יוצאים לבלות את החג בפארקים ובגנים ובשאר מקומות שבהם אפשר למנגל.

לכן הפעם נדבר על מנגל, בשרים  וטיפים קטנים שיעזרו לכם להוציא את הטופ שבטופ מהמנגל

להתחלה טובה ולברביקיו טוב, ראשית יש לבחור מקום טוב, פתוח, עדיפות ליד הים שם האווירה בחינם.

דבר שני וחשוב מאוד בכל אירוע כזה הוא בחירת הפחמים. את הפחמים יש לקנות "יבשים" כלומר מכל השקים שנמכרים במחירים זולים ונשארים רוב ימות השנה מחוץ לחנויות דבר אשר מוסיף להם לחות ולעיתים גם גשם, יש להשאיר בחנות.

לאחר שהתמקמנו והגיע השעה להדלקת המנגל הינה לכם טיפ קטן אשר יעזור בכל מצב (גם ברוחות העזות שיש בקרבת הים). יש לערום ערימה בצורת אוהל אינדיאני כאשר בתחתית הערימה נכניס מבעוד מועד פיסות נייר או מדליק פחמים, לאחר שהכנו את הערימה כל שיש לעשות הוא להדליק את הנייר או מדליק הפחמים שבתחתית והם כבר יעשו את העבודה, זה יחסוך נפנופים ובזבוז אנרגיות.

את הבשרים שלנו כדאי לבחור טריים, ועדיף לשאול את הקצב מתי הוא מקבל בשר טרי מהשחיטה האחרונה. ישנם סוגים רבים של הכנות מוקדמות לבשרים, בעיקר אדומים,  אך אני רוצה לומר כאן כי גם לבעלי כנף יש חלק נכבד בכל הקשור למשרים למיניהם.

משרה טוב הוא מפתח לטעם טוב. אפשר להכין משרה יום לפני האירוע, ולהשרות בתוכו את העוף או הבשר שלנו ולכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר ליום שלם.

טיפ נוסף בהקשר של המשרה הוא להעדיף יין אדום כבסיס למשרה של בשרים אדומים. ולעופות אפשר להכין בסיס של סויה ודבש למשרה. את שאר התיבול כל אחד ישאיר ליצירתיות שבו.

את הסגנון האישי כל אחד מפתח עם הזמן ולכל אחד יש את הטכניקות שלו להכנת הבשר.

בהמשך לנושא הברביקיו אני רוצה להביא כאן מתכון איכותי מאוד שיערוב לחיכו של כל אוהב בשר .

המתכון 

קבבוני טלה מפנקים:

המתכון הזה משמש אותי באירועים, ואני ממליץ בחום עליו כמנת פתיחה.

את המתכון הזה אפשר גם להכין בבית במחבת פסים.

המצרכים:

1 ק"ג בשר טלה טחון

2 בצלים גדולים קצוצים דק

3 שיניי שום קצוצות (לא כתושות, המיץ של הכתישה יגיר טעם מר)

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד

2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק ללא הגרעינים.

2 כפות גרגירי כמון שלמים, במידה ואין אפשר כמון טחון.

1 כף שטוחה של מלח ואותה כמות גם של פלפל שחור גרוס.

(למהדרין, אפשר להוסיף שתי כפות של הל טחון ,ו 3 חתיכות של ציפורן חתוכות דק) 

אופן ההכנה:

את כל המרכיבים יש לערבב יחדיו תוך לישה מתמדת כך שהבשר יקבל את כל הטעמים של התבלינים. לאחר ערבוב טוב יש להכניס את הבשר המתובל למקרר לשעתיים כאשר הוא הכלי בו נמצא הבשר עטוף בניילון נצמד על מנת שלא יקבל את "ריחות המקרר"

לאחר שהוצאנו את הבשר שלנו מהמקרר, נלוש אותו שוב על מנת להחיות את הטעמים, ונכין לנו קבבונים קטנים, בצורה מוארכת או בצורת עגולה.

בשר הטלה העשיר בשומן וטעם עז לא זקוק להרבה זמן על הגריל או על המחבת.

אם אנו עושקים בהכנתו של הקבב על הגריל מספיקות לנו 5 דקות כאשר הפכנו לאחר שתי דקות את הקבב. במידה והשתמשנו במחבת פסים, 3 דקות מכל כיוון. 

את הקבבונים אפשר להגיש בליווי של טחינה, בצל מטוגן,  או כל רוטב אחר... 

להתראות...
ובתאבון...

 
 
 
   
תגובות  
   
1. למה לא שמתם עוד תמונה של השף?
(16/10/2006 )

2. למה לא שמתם תמונה של המתכון עם כבר
נשמע מעניין הקבבוני טלה הזה אני ינסה
(16/10/2006 מנגליסט חובב)

3. גריל גז או פחמים?
מה עדיף פחמים או גריל גז?שלומי היקר אנני אוהבת את הכתבה אבל רציתי לשאול את שאלת המאה....גריל גז או ת
(16/10/2006 שירי חביב)

4. שלומי אמסלם אתה גדול
אמסלם תמיד ידעתי שאתה תותח אחי היקר אתה חסר לנו מאוד אוהבים אותך ותהיה בקשר אל תעלם לאנשים שמעריכים אותך
(17/10/2006 דויד תגאייה)

5. שאלות נוספות !
שלום , אני רוצה לפרגן כאן ולומר שהפינה שלך אחלה .אני חובב בישול ומשתדל לרשום כל מתכון שמתפרסם .
הייתי רוצה לדעת אם אפשר לקבל איזושהי כתובת מייל ,או לחילופין טלפון לשאלות ומתכונים נוספים .
נ.ב. תודה על הטיפים בברביקיו ,אני אשתמש בהם בהחלט .
(17/10/2006 שי בנין)

6. תשובה לשירי חביב ,תגובה 3
היי שירי , שאלתך לגבי הגריל האם גז או פחמים היא במקומה .
לבשרים אדומים ובכלל לאסאדו טוב יש להישתמש בפחמים טובים ויבשים . כיום יש הרבה גרילים שפועלים על גז וזה בסדר , אפשר להכין איתם כל דבר ולווסת את החום כפי שרוצים . את הטעם של פחמים הגז לא יחליף. אני רוצה לתת לך טיפ לגריל גז שיכול לתת לבשרים או לעופות טעמים משגעים (ולקרב את התחושה של על האש בפארק)
כאשר את מכינה את הבשרים שלך בגריל גז רצוי לשמן טוב טוב את הגריל בבצל טבול בשמן ולשמים על הרשת ענפי רוזמרין וטימין ,הבשר יקבל טעם מדהים ,וכשהענפים יחרכו אפשר להחליפם בחדשים .
שמחתי לעזור ,לשאלות נוספות את יכולה לפנות אליי למייל : shlomirock22@walla.com
(17/10/2006 שלומי)

7. סוף סוף תגובה מהשף !
סוף סוף , חיכיתי לכך שתענה על שאלות .
המתכון סוף ! אנחנו עושים על האש ביום חמישי אתה מוזמן ! . תגיד שף אתה יכול לתת גם מתכון ללחם טוב לשבת ? .אז בינתיים עד שתענה לי . שהיה לך אחלה שבוע ...........מהמעריצה !
"הפרפר"
(17/10/2006 "הפרפר")

8. "חווית מטה במדבר"
הגענו שני חברות "לערב קריוקי" אחרי המלצה חמה מאוד מחברה שהיתה צריכה להצטרף גם היא.
הושיבו אותנו בפינה צדדית עם חוסר חמצן וחוסר היכולת להיצתרף לחגיגה .
לאחר דקות ספורות הגיע מלצרית סבבה לגמרי נחמדה מאוד ישבנו אכלנו הצטלמנו בפלאפון .
לא משהוא מיוחד אבללל..... הדבר היחיד שבאמת אהבנו היה הסושי שלך טעים ועם הרבה אהבה .
במילה אחת אהבתי.
(21/12/2006 "זאת עם השמלה וה.... ורודה ")

 
הוספת תגובה
מאת:
דואר:
*נושא:
תוכן:
 
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. אין לפרסם מספרי טלפון מכל סוג. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. עם זאת הנהלת האתר שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו.
 
   
   
   
   
סגור אותי
מה? עוד לא לחצתם לייק?