כל אחד הוא שף
   
 
שלומי אמסלם
 
 
 

סופגניות - לא רק בחנוכה

 
מאת: שלומי אמסלם -  
 

מי לא רוצה לאכול סופגניות מבלי לחשוב על הקלוריות הרבות. שאלה זו עולה כל שנה מחדש בהגיענו אל חג החנוכה.
הפעם בפינת השף אני רוצה לדבר מעט על לביבות, סופגניות ודונאטס. האהובים עלינו בד"כ כלל גם במהלך השנה באירועים שונים.

בישראל אנחנו רגילים לאכול את הסופגניות בחנוכה ויש לנו סנטימנטים מיוחדים לכך. לא כך עם הלביבות, את הלביבות אנו פוגשים גם בשאר השנה באירועים כאלו ואחרים וזאת משום שהתופעה כה רחבה, יש מספר עדות בארץ שנוהגות כמנהגן ומכינות לביבות טעימות להפליא גם בחגים נוספים ובכלל וגם יש שם ללביבות הללו בקרב העדות השונות .

את הדונאטס האמריקאי אפשר לפגוש גם בארצנו בוורסיות שונות ובמילויים מיוחדים. אם אתם תוהים על בעיית ההשמנה בקרב חברנו באמריקה חלק גדול מהתשובה שייך לדונאטס עתירות הקלוריות.
אם כן, לנו יש פעם בשנה סופגניות, בעדות השונות המנהג הוא אישי ובאמריקה אוכלים דונאטס על בסיס יומי. והשאלה הנשאלת היא האם אנחנו יכולים לאמץ לעצמנו הרגלים כדוגמת השניים האחרונים. אני חושב שכן, לולא היו כל כך הרבה קלוריות בסופגניות מזמן כבר היה השילוב המנצח של בצק וריבה נכנסים לריטואל היומי או השבועי.
חשבתי אם כן מהי הדרך להכניס קצת שינוי ולנסות לשדרג את הסופגנייה ובמתכון הבא אני מקווה שהניסיון צלח.

המתכון:
מתאים ל12-15 סופגניות בגודל בינוני, או כ 20 סופגניות קטנות.

1 קג' קמח
30 גר' שמרים (אינסטנט)
רבע כוס שמן
100 גר' חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כוסות מים ( אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף עוד כרבע כוס מים )
ביצה אחת
לזילוף: 100 גר' חמאה רכה.
ריבה או כל מילוי ראוי
אבקת סוכר (אפשר להסתפק ב 50 עד 100 גר' לכמות של הבצק)

מילוי:
האופציות רבות והדבר תלוי בטעם האישי.
אפשר למלא בריבה מכל סוג ואפשר גם למלא בריבת חלב או בחמאת בוטנים, זה טעים ולא שגרתי.
את אבקת הסוכר יש לשים ממש בסוף לאחר כ 10 דקות מרגע יציאת הסופגניות מהאפייה.

אופן ההכנה:
בקערה מניחים את הקמח ואת הסוכר ומערבבים אותם, את השמרים שמים בכוס עם מעט מהמים ומערבבים, לאחר כחמש דקות מוסיפים את השמרים לקערה וגם את שאר המרכיבים.
מערבבים ולשים במשך כשמונה דקות
לאחר שלשנו נותנים לבצק לנוח כ25 דקות ואז לשים שוב, בינתיים מחממים תנור ל160 מעלות.

לאחר שנתנו לבצק לנוח, אנו לשים שוב וחותכים אותו לעיגולים לפי רצוננו בגודל.
את העיגולים אנו מניחים על תבנית עם ניר פרגמנט ומורחים מעל את החמאה הרכה.
מכניסים לתנור לכ 35 דקות בערך עד שמקבלים הזהבה ולאחר שמוציאים אפשר למלות בכל מילוי.

זו וריאציה מדהימה של סופגנייה ללא השמן, אך עם החמאה הטעימה. תנסו, אני בטוח שהמתכון הזה יפתח בפניכם צוהר קטן לטעמים נפלאים והשדרוג יהיה תחילתה של אהבה חדשה עם עיגול הבצק הנפלא הזה.
את הסופגניות ניתן להגיש גם כקינוח בארוחה חגיגית בשאר ימות השנה לצד כדור גלידה.

שיהיה בתאבון...

 
 
 
   
תגובות  
   
1. אתה צודק
אתה ממש צודק למה צריך לחכות לחנוכה כדי להנות מסופגניות הבן שלי חוגג יום הולדת באוגוסט ואין שנה שאני לא מכינה סופגניות מצופות שוקולד גם ביום ההולדת וכולם נהנים ו מ ש מ י נ י ם (כמוני)
(28/12/2006 אכלנית)

2. אם לא אכפת לך שלומי
שלומי היקר אם לא אכפת לך אני מעוניינת לדעת איך עושים פלאפל בבית אבל אמיתי כזה לא עיסה קנויה ושיהיה טעם ביתי אז.....שלומי תכתוב
(28/12/2006 מחכה למתכון הפלאפל)

3. פלאפל?
למה להכין אם יש את פלאפל אסולין ....?
(28/12/2006 תגובה ל 2)

4. הסינר
אני מוכנה שתכין לי סופגניות , לביבות, או אפילו חביתה ואני אקנה לך סינר חדש...
(28/12/2006 מוכנה לעסקת בארטר)

5. מתוק !!!
שלומי ,אתה כל כך מתוק.... אני בטוחה שאתה מפנק את כל החברים שלך במטעמים המדהימים שלך . הסופגניות נשמעות פצצה .
אתה יכול לבוא ולהכין גם לי ?
(פרטים במערכת)
שלך....בהערצה שני
(28/12/2006 שני)

6. רק רציתי לדעת האם אתה גם תפוס?
יש מישהי או שאפשר?
(29/12/2006 מתעניינת)

7. תשובה לתגובה 2
היי , לגבי מתכון לפלאפל טוב . בקרוב אני אדבר על מתכון מעולה לפלאפל ביתי קל להכנה ומדהים בטעם .
אם את רוצה מתכון מסוים או לשאול שאלה כלשהי המייל שלי לרשותך.
shlomirock22@walla.com
(03/01/2007 שלומי השף : )

8. סופגניות
תשים תמונה של הסופגניות מוכנות
(19/10/2007 דבינצ'י)

 
הוספת תגובה
מאת:
דואר:
*נושא:
תוכן:
 
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. אין לפרסם מספרי טלפון מכל סוג. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. עם זאת הנהלת האתר שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו.
 
   
   
   
   
סגור אותי
מה? עוד לא לחצתם לייק?