כל אחד הוא שף
   
 
 
 
 

מרקים

 
 
 

תמיד כשמגיע החורף אנו נזכרים בחורף שעבר, אני מתכוון כמובן למאכלים הנהדרים של החורף.

החורף מספק לנו זמן רב בבית וגם אווירה של חמימות כאשר אנחנו נתונים לחסדיו של המזגן או כל מוצר חשמלי אחר שמפיץ חום בביתנו, יש כאלו המעדיפים את הפוך החם ללא פשרות.

אך כולם ללא יוצא דופן אוהבים מרקים בחורף, חלק מהאנשים מעדיפים להודות בכך רק כאשר קערת מרק מהביל נמצאת להם על השולחן. בכל אופן קערת המרק היא בהחלט נכונה וראויה לחורף חם, אך לאלו שממש חולים על מרקים יש תשובה גם ללילות הקיץ החמים והם כמובן המרקים הקרים כגון "גספצ'ו" - מרק עגבניות בבסיסו, קר וטעים להפליא, או מרק "אבטיח" שמוגש עם יין לבן, פשוט מעולה. מכיוון שאנחנו עדיין בתקופת הגשמים והקור הצורך להתמקד במרק חם וטעים הוא הכרחי, כאן זה המקום לומר כי הכנת מרק או בסיס למרק טוב שיכול להפוך לכל מרק הוא פשוט. והטיפ שלי לכך הוא פשוט.

טיפ: ראשית עליכם להחליט אם אתם אוהבים הרבה ירקות ואם אתם אוהבים בצל, נניח שכן, יש לחתוך את הירקות לקוביות גדולות להכניס לסיר עם כמות המים שאתם רוצים ולהרתיח, לאחר ההרתחה יש לבשל על אש נמוכה עוד כ-20 דקות ויש לכם בסיס למרק איכותי וכמובן לא השתמשתם באבקת מרק וזה חשוב מאוד, אתם תרגישו לאחר מכן את זה בטעם.

קיימות הרבה שיטות להכנת מרקים וקיימות גם כן שיטות רבות להרוס מרקים לכן אם תדעו את הבסיס ותשתמשו בו להכנת מרק כלשהו אני בטוח שתנחלו הצלחה. את המרק שלכם אתם יכולים להעשיר בירקות נוספים, בשר, דגים, עוף, קטניות ועוד...

טיפ נוסף: אם אתם רוצים לעבות את המרק אפשר להכניס לתוך כוס כף קמח או קורנפלור ביחד עם מים ולערבב עד שהתערובת הופכת סמיכה וללא גושים ואת זה להכניס למרק.

המתכון שלי הפעם הוא למרק מדהים שיכול להיות גם כמנת פתיחה אך גם כמנה עיקרית.

 

המתכון: לארבע מנות

המצרכים:

3 בצלים גדולים

2 שיני שום

1 ראש סלרי

4 גזרים

3 בטטות

2 פרוסות לחם לבן/ שחור (רטובות וסחוטות)

אם רוצים בשרי -100 גר' פרגית טרייה

אם רוצים חלבי - חצי מיכל שמנת לבישול ו40 גר' גבינת פרמזן או צהובה גרוסה

100 גר' חמאה לחלבי, מרגרינה בטעם חמאה לבשרי

2 כפות שמן זית

6 כוסות מים קרים

שוט אחד של ברנדי/וויסקי ואפשר גם אניס, אם בחרתם אניס כלשהו כגון ערק, פסטיס וכד' יש להוסיף שוט נוסף, זה עושה פלאים.

אופן ההכנה:

יש להכניס אל סיר גדול וכבד ( ם יש עם תחתית כפולה זה מעולה) את שמן הזית, המרגרינה/חמאה לחמם מעט ואז להכניס את כל הירקות, לערבב כשלוש דקות ואז להכניס את הפרגית אם זה בשרי, לאחר הערבוב מוסיפים את המים ומבשלי עד רתיחה ומנמיכים.

ממשיכים לבשל על אש נמוכה 20 דקות ואם זה חלבי מוסיפים שמנת בעשר דקות האחרונות (ולאחר הכיבוי את הגבינה להקרמה בקערות האישיות). לקראת סוף הבישול מוסיפים את הלחם הרטוב, התבלינים ואת השוט, ובסיום מכניסים את המרק לבלנדר או שמשתמשים בבלנדר ידני ופשוט מרסקים את המרק למחית אחת.

אני בטוח שתיהנו מהמרק החלבי או הבשרי שבחרתם.

בתאבון...! 

 
 
 
   
תגובות  
   
1. מקסים וטעים..........
שלומי ,אתה מפתיע אותי כל פעם מחדש עם מתכונים טעימים וקלילים ,יישר כוח .
יש הרבה תוכניות בישול והרבה שפים , אבל אתה מסביר את אופן ההכנה בדרך הכי טובה לדעתי .
המשך כך . ואתה כמובן מוזמן למרק.........
שלך...יעל
(25/01/2007 יעל)

2. מרק בטטה בחורף
אפשר מרשם למרק בטטה יאמייייי בחורף
(29/01/2007 )

3. מרק גזר
מרק גזר גם לא יזיק
(29/01/2007 רוני)

4. הפתעתי ....
שלומי שלום ,הצלחתי להפתיע את החברה שלי עם המרק .בד"כ אני לא מבשל אבל הבאת לי חשק .
אולי אני יפתח משהו בעתיד...........
תודה יצא לי טעים מאוד .
(05/02/2007 מתן)

 
הוספת תגובה
מאת:
דואר:
*נושא:
תוכן:
 
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. אין לפרסם מספרי טלפון מכל סוג. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. עם זאת הנהלת האתר שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו.
 
   
   
   
   
סגור אותי
מה? עוד לא לחצתם לייק?