כל אחד הוא שף
   
 
שלומי (אחרי הבישולים)
 
 
 

נשארים בבית ומכינים הום פרייס וסלט ירוק עם נתחוני עוף

 
מאת: שלומי אמסלם -  
 

שלום לכם אני מקווה שהחזרה ללימודים הסטודנטיאליים עברה בשלום  (לכל הסטודנטים).
החורף הזה משרה על כולם אווירה של כבדות ובכלל עייפות כזו מצטברת שאין לאף אחד חשק לעשות משהו. אז אין מה לעשות זה חורף! וכל מה שנותר הוא לחכות לקיץ החם והטוב.

מבחינה קולינרית החורף הוא דווקא טוב לעסקים, המסעדות פורחות וצצות להם בכל מקום כמו פטריות אחרי הגשם. אבל ביננו למי יש חשק לצאת מהבית כשגשום וקר בחוץ...!!
לכן החלטתי הפעם לתת את המתכון המושלם לארוחה קלילה וטובה שלא תבייש אף מסעדה שמציעה ארוחות חורפיות.
אז לכל העצלים שנשארים בבתים אבל גם נשארים רעבים הינה לכם מתכון לארוחה מפנקת וקלילה.

המתכון:
מנת פתיחה –"הום-פרייס"

מנה קלילה ופשוטה מאוד.
קחו לכם מספר תפוחי אדמה (מקסימום שניים לאדם כי זה הרבה)
חתכו אותם לריבועים קטנים, אבל לא קטנים מדי.
חממו שמן על אש בינונית  וטגנו את התפו"א למשך כ-4 דקות בלבד. רק להשחמה. לאחר שהוצאתם את התפו"א סננו אותם מהשמן והכניסו למיקרו לעוד 5 דקות בחום גבוה.
לאחר שהוצאתם את התפו"א מהמיקרו שיפכו עליהם רוטב צ'ילי חריף/מתוק, שאפשר לקנות בכל סופר.
מנה ראשונה טעימה מאוד, וזולה להכנה, במסעדות אתם משלמים עליה "הרבה" כסף.
 
מנה עיקרית –"סלט ירוק עם נתחוני עוף"
המצרכים:

200 גר' חזה עוף
חסה אחת
סלרי אחד
מלפפון אחד
2 בצלי שאלוט
פטרוזיליה לפי הצורך
בזיליקום לפחות 5 עלים

לרוטב:
2 כפות שמן זית
3 כפות סויה
קורט פלפל לבן
קורט פלפל שחור
מלח לפי הטעם אבל לא יותר מכפית
קורט פפריקה חריפה או מתוקה.

אופן ההכנה:
לסלט –

חותכים את כל הירקות לפי הגודל שרוצים, אפשר לחתוך גס זה שומר על הטעמים, מערבבים את הירקות בכלי גדול.
את חזה העוף צורבים על מחבת טפלון רצוי פסים למטרה שיקבל את פסי הגריל הנהדרים, שתי דקות מכל צד זה מספיק, אנחנו לא רוצים לייבש את העוף.
לאחר שהחזות מוכנים נחתוך אותם לריבועים לפי הגודל שאנו רוצים ונכניס לסלט (אין צורך לתבל  את החזות על המחבת).
לאחר שהכנסנו את החזות לסלט וערבבנו,נעבור להכנת הרוטב.
פשוט מאוד, מכניסים את כל החומרים כלי קטן ומערבבים, אפשר להוסיף מעט כמון לרוטב, זה מוסיף טעם של גריל.

לקינוח אני בהחלט ממליץ על כוס תה חם עם הרבה נענע...

בתיאבון...

 
 
 
   
תגובות  
   
1. אין דבר יותר סקסי
מגבר שמבשל
(27/02/2007 חסויה)

2. ...
המתכון להום פרייז מעפן לגמריי וחוץ מזה לא מדויק בכלל...

אני מעדיף לשמור את חווית ההום פרייז לדיקסי
(27/02/2007 )

3. מה זה דיקסי?
למען אלה שלא יודעים
(27/02/2007 )

4. מסעדה בת"א
(27/02/2007 )

5. לתגובה 2
איזה מאעפן אתה ,כנראה היית ילד כפות בביה"ס .מכיוון שאתה לא יודע לפרגן .אם המתכון מתפרסם כנראה שהשף טוב ורציני .אולי נזרקת מכל המדרגות של החברה ובגלל זה אתה כזה "מרירררררר..."
אני בטוחה שאם תכין את המתכון אתה תיהנה .
מה גם שאתה גר בב"ש ואת הדיקסי אתה רואה בחלומות........... אז שחרר אותנו מהגינונים המיותרים.
(27/02/2007 בשלנית חובבנית)

6. מה קורה יא מרוקאי ??
אני דואג לך....אל תדאג.
יאללה ....תביא לטעום ממה שאתה מבשל.
(28/02/2007 שלומי הפרסי)

7. תגובה לשלומי הפרסי...
תודה ,פרסי .אני מעריך את זה .ג'ונם.... ( בפרסית זה חמוד או מתוק)
כשתגיע לעיר אני אפנק אותך......... בהרבה סושי .
(28/02/2007 שלומי השף : )

8. יצא לי ממש טוב !
רק רציתי לומר ולהחמיא ששיחקת אותה כמו תמיד ויצא לי אחלה..........
(01/03/2007 מעריצה................)

9. פשוט ,טעים ו........
שלומי ,שוב אני מכינה את המתכון שלך ויוצא לי טוב .... חברה שלי כבר משגעת אותי ללכת וללמוד בישול .והכל בזכותך .
אתה אלוף.....
המשך כך מתוק....
(01/03/2007 "הפרפר")

10. ליגתי:]]
תותח-על בדורו :-*
(01/03/2007 יוכבד)

11. אין עליך !
שלום לך שלומי ,הסלט יצא לי פשוט שיגעון.
לקחתי לחברות בעבודה את הסלט והן חשבו שזה קנוי . אם הצלחת לגרום לי להכין ברמה כזאת , שיחקת אותה...............
אשמח להיפגש איתך וללמוד עוד מתכונים...!
(02/03/2007 מאוהבת....)

12. מה קורה אח שלי
למה לי אתה לא מכין הום- פרייס ?? את כל העולם אתה מלמד ולי אתה לא מכין......חוץ מזה, אתה טבח סופני.
אגב, אני אצל שלמה ודליה (גם שלומי הפרסי פה)
(02/03/2007 רינת אחותך)

13. לזאת מתגובה 2 !
למעריצה מ''ס 2-5 תיזהרי מימני את לא מעוניינת אל תיכנסי לאתר את שומעת למה אני תופסת אותך אני יגלגל אותך מכול המדרגות את מבינה ואני יראה לך פה מי ילד כאפות אז לא כדאי לך את מבינה כי לשלומי יש מיסעדה הכי יוקרתית בתל אביב אז לא כדאי לך טוב אז אני לא רוצה ליראות עוד תגובות מימך כאלה ואם מרביצים לך תידעי שאלה השליחים של שלומי אז כאפה נעימה!!!
(05/03/2007 אלמונית)

14. זה השף ההורס ? !!!!!!!
אח שלי חולה עליך איזה מתכונים אחללהה אמרו שיש לך מיסעדה הכי יוקרתית בתל אביב מעניין אאההה טוב אחשלי חולה עליך!!!
(05/03/2007 אחותך תמר)

15. תודה על הפרגון .
תודה על הפרגון ,למרות המחמאות הרבות עדיין אין לי מסעדה בתל אביב .
אבל בקרוב...................................!!
תודה תמרי .
(05/03/2007 שלומי השף : )

 
הוספת תגובה
מאת:
דואר:
*נושא:
תוכן:
 
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. אין לפרסם מספרי טלפון מכל סוג. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. עם זאת הנהלת האתר שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו.
 
   
   
   
   
סגור אותי
מה? עוד לא לחצתם לייק?