כל אחד הוא שף
   
 
 
 
 

קיץ , אוכל טוב ומשקאות צוננים

 
מאת: שלומי אמסלם -  
 

חום ,לחות והרבה שיזוף, הם בהחלט דברים שמאפיינים קיץ ישראלי לוהט, אך מה בדבר אוכל בריא, שתייה צוננת ושאר מטעמים קלילים.

בקיץ אנו נוהגים לאכול מאכלים קלילים שלא יכבידו עלינו. בנוסף לחום הכבד גופנו אינו זקוק לנזיד או לתבשיל חם. אם כן מה שנדרש לעשות על מנת להשביע את רעבוננו הוא דבר פשוט, לאכול מספר ארוחות יותר מהרגיל כאשר ארוחות אלו יהיו קטנות ולא מפוצצות בקלוריות.

אמנם יש דיאטות רבות אשר תומכות בדבר מספר ארוחות מצומצם וזה לעיתים גם טוב .
אני ממליץ לאלו שבוחרים בדרך זו לבדוק את סוג הדם שלהם לפני כל בחירה בדיאטה זו או אחרת. לענייננו, מספר הארוחות שאני ממליץ עליו הוא לא קבוע וגם אין בו סדר כרונולוגי מלבד כמובן ארוחת הבוקר שהיא בהחלט החשובה שבארוחות היום.
את ארוחת הבוקר יש לקיים כמנהג קבוע, האמינו לי זה חשוב מאוד! בארוחת הבוקר יש לאכול מגוון ירקות, ביצה ולא חשוב באיזה אופן, רק להשתדל להכין במחבת טפלון בלי שמן בכלל, שתי פרוסות לחם קל וטונה, ולסיים במיץ תפוזים טבעי.
שגרת היום חשובה מאוד ועל פיה גם משתנים זמני הארוחות ומרכיביהן.
אני מניח שלא כולם אוכלים כל יום בשעה קבועה ולכן בגלל מאפיין זה היתרון של מספר ארוחות רב הוא גדול כי הוא מכפר על חוסר האיזון .
בהמשך אפשר לאכול בין השעות עשר לאחת עשרה פרי או שניים עדיף שזיפים מכיוון שהם מאזנים חומציות, דבר חשוב מאוד למערכת העיכול. בין השעות שתיים עשרה לשתיים אפשר לאכול ארוחת צהריים קלילה שלא תאופיין באכילת לחם מכל סוג שהוא אלה בירקות מוקפצים קלות ונתח חזה עוף במשקל של לא יותר מ -150 גר' ולהוסיף לארוחה זו שתי תאנים יבשות או טריות, מועיל מאוד לעיכול. לארוחה הבאה לא נדרש ידע והכנה, בין השעות ארבע לשש, אפשר לשתות תה צמחים טוב ולהוסיף חטיף בריאות או במבה קטנה.

את הארוחה הבאה שיכולה להיות עבור רבים ארוחת הערב והלילה אפשר להכין בקלות והרגיש גם מאוד קליל לאחריה. אפשר להכין צנים אחד או שניים מלחם קל, למרוח עליו מעט ריבה ועדיף משמשים, טוב לעיכול. אפשר לחתוך מלפפון וחסה ואם יש אז גם קצת פטרוזיליה ולתבל במעט שמן זית ולימון טרי, לכל זה אפשר לצרף עוד שתי תאנים ומיץ גזר .
לאלו שערים עד השעות הקטנות אפשר להוסיף ארוחה נוספת, אך בהחלט אפשר לוותר עליה אם אפשר. במידה ואתם נשארים ערים עד השעות המאוחרות הגוף שלכם מתחיל לעבוד בצורה איטית מה שאומר שהמטבוליזם נמוך מאוד ולכן מערכת העיכול מעדיפה שלא תאכלו שום דבר. אם החלטתם כן לאכול אז עדיף שזה יהיה דבר קל ולא מבושל. אני ממליץ מאוד על אכילת אבטיח ללא תוספת של גבינה כלשהי ואם כל כך רעבים אפשר לאכול ירק אחד או שניים ועדיף ירוקים. בשום פנים ואופן אין לאכול מוצרי לחם למיניהם בשעות הקטנות של הלילה .אני ממליץ באופן כללי בקיץ להמעיט באכילת לחם ואם כבר כל כך אוהבים אז אפשר לאכול שלוש פרוסות של לחם קל.
לאלו שמתאמנים ושומרים על כושר ניתן להוסיף לארוחת הבוקר והערב עוד חלבונים וסידן (סרדינים ללא העצמות יעשו את העבודה).

אני מאחל לכולם קיץ קליל וצונן ומלא דברים טעימים הנה לכם מתכון קליל ... 

סופלה לימון קייצי
מצרכים:
מספיק לשלוש ארבע מנות.
3-ביצים
2- חלמונים
כוס סוכר (כוס קטנה, לא מאג)
גרידת לימון מלימון אחד.
מיץ משני לימונים קטנים
אם יש, אז מעט גרידת תפוז או אשכולית
4 עלי נענע קצוצים דק.
280 מ"ל שמנת לבישול, חשוב שתהיה קרה מאוד.

אופן ההכנה:
את כל המצרכים מלבד עלי הנענע והשמנת מכניסים לקערה בתוך סיר (בן-מארי), כאשר הסיר על הגז על אש נמוכה. טורפים במטרפה ידנית עד להקצפה של הבלילה, חשוב שהיא תהיה מאוד תפוחה, צבעה יהיה בהיר. לאחר שראינו כי הבלילה תפחה נוריד את הסיר מהאש ונמשיך לטרוף את הבלילה מחוץ לסיר בקערה על השיש ובעצם בדרך זו נצנן את הבלילה עד לטמפרטורת החדר.
את השמנת נקציף ולאט נקפל אותה אל תוך הבלילה שלנו. לאחר הקיפול ניתן להעביר לכלי סופלה מתאימים, או לכל כלי שיכול לעמוד בקור המקפיא. נכניס למקפיא לשוש שעות. לפני ההגשה יש לצנן כשבע דקות לערך מחוץ להקפאה.

טעים ומרענן...

שלכם שלומי
בתאבון.

 
 
 
   
תגובות  
   
1. כול הכבוד!
כתבה מצויינת שלומי השף קראתי מילה במילה..ממש מסכים איתך לגבי הדברים שרשמת,
ארוחות קלות יכולות להיות רעיון מעולה בקיץ החם. המתכון שהבאת נשמע מבטיח..
יש לי שאלה אלייך..לא מזמן התחלתי להתאמן ורציתי לדעת מה הכי טוב בשבילי לאכול לפני אימון..האימונים שלי לא קובעים בשעה לרוב זה יוצא בשעות הצהריים..לפי מה שהבנתי מוצרי חלב לא מומלצים..האם זה נכון? אשמח לראות את דעתך בנושא..
(05/07/2007 אסי)

2. למה אין תמונה של המתכון?
(05/07/2007 )

3. אוקיי
ההמלצה לא לאכול בלילה לחם גובלת בבורות מוחלטת,לא משנה מה תאכל מה שישנה זה המאזן הקלורי היומי שלך גם לצורך עליה וגם לצורך ירידה במישקל,ריבה,אבטיח וכו' מאוד לא מומלצים כי האינדקס הגליקמי שלהם גבוהה דבר שיקפיץ את רמות הסוכר בגוף לשווא,(התיזמון הטוב ביותר לפירות הם אחרי אימון) ארוחה אחרונה ביום מומלץ שתכיל כמות מכובדת של חלבונים מסוג קזאין (חלב) + שומן ממקור איכותי כמו אגוזים,אבוקדו,שמן זית וכו'..עם פרוסה או שניים של לחם קל\שיבולת שועל או כל פחממה איכותית אחרת (ביחס לתפריט כמובן)
ארוחת בוקר תיהיה עמוסה בפחממות כי מיתעוררים אחרי 7-8 שעות שבהם הגוף היה כביכול "בצום" חשוב למלות את המאגרים בגוף עם פחממות וחלבונים ומעט שומן כדיי לימנוע ספיגה איטית של המזון

לגביי אימונים,חשוב מאוד לתת דגש גדול על תזונה כשרוצים לפתח גוף,תעבור באינטרנט יש לא מעט מידע ומאמרים בנושא,דגש על כמות מספקת של חלבונים,פחממות ושומן ומאזן חיובי לא גדול כדיי ליצבור מאסת שריר
הייתי מרחיב עוד בנושא אבל האצבעות התעייפו קצת בהצלחה

sabago
(05/07/2007 sabago)

4. תגובה לתגובה 3
שיואו איזה פלצנות ,מי אתה חושב שאתה !? .אני יודעת שכל מה שהשף אמר נכון וזאת כי אני עושה דיאטות כבר מספר שנים ,מה אתה מבלבל את המוח על "גליקמי" ושטויות כאלה .אם היית רופא הייתי מבינה .
לאכול אבטיח זה מעולה ,מעורר ,ומביא לריכוז בגלל רמת הסוכר , ולכן אם מישהו נשאר ער ורוצה להיות מרוכז זה באמת מומלץ .אם אין לך משהו טוב לומר ,או יותר נכון משהו חכם ונכון ,עדיף שתשתוק .
בינתיים הכנתי מספר מתכונים מהאתר והם היו סוף הדרך.......
ממליצה לכולם .
(05/07/2007 כנרת)

5. אני מסכימה איתך כנרת ,את צודקת !
שוב אני נתקלת בחוסר הפרגון המתאים כל כך לאנשים חסרי בטחון שממש מרגישים רע כאשר טוב לאחרים .כנרת את צודקת . גם אני עושה דיאטה ,ושלומי השף בהחלט נותן באתר מתכונים מצויינים ,טעימים וגם מאוד קלים להכנה .
הדיאטנית שלי המליצה לי על ארוחות קלילות במהלך היום , תוך הפחתה במספר הקלוריות המגיעות דרך הלחם .הפלא ופלא , זה גם מה שהשף אמר ! . לסיכום ולסיום , כמו תמיד אני אנסה להכין את המתכון ואני מאמינה שהוא גם יצא טוב וטעים .
נ.ב. גם אם כואב ושורף , לא נורא .לפרגן רק יעשה לכם טוב .
(05/07/2007 אחת שמבינה...)

6. טוב נו
תמשיכו בדיאטות האין סופיות שלכם,אני האחרון שלא יפרגן פשוט יש פה דברים לא נכונים זה לא עיניין של חוסר פירגון,יש מחקרים שמראים ההפך,אתן מוזמנת להביא רפרנס לכל הטענות שלכם
אז הפלצניות הראשיות יוצאות אתן עם מידע שגוי,אין לי שום הכרות איתו ודווקה הרעיון נחמד פשוט יש מידע שהוא לא נכון,אתן מוזמנות ליקרוא מאמרים של תזוניים קלינים פורום חדר כושר בתפוז,חיפוש בגוגל וכו' יביאו לכם מידע שיוציא אותכם גם קצת מהמיטוסים
בהצלחה עם הדיאטה:))
(05/07/2007 sabagon)

7. תגובה ל 6
תגיד לי רק אם לקחת את הכדורים בזמן ? , באיזו זכות אתה שןלל דעות .ראשית תלמד להתנסח בעברית רהוטה , ולאחר מכן תכתוב את מהוויך...
"עיניין" ,"ליקרוא" ,תזוניים" אהה והשיא "יביאו לכם..." חמוד ,הגבת לבנות ,נראה לי שאתה צריך לחזור ליסודי ללמוד דבר או שניים .
אי לכך ובהתאם לכל השטויות שאתה מעלה על הכתב אני נאלצת לסיים כאן את הסאגה המטופשת מולך .עלה והצלח ,בסוף עוד תגיע לתיכון........
(05/07/2007 אחת שמבינה...)

8. נשמע טעים.........סחתיין
היי שלומי ,חוצמזה שאתה הורס....!!! , אתה אדם מאוד מעניין ,לא ידעתי על כל מה שכתבת ,אנסה זאת בהחלט . אני כל כך אוהבת סופלה ומקוה שלא יהיה לי קשה להכין .אם יהיה לי קשה , תוכל לעזור לי ? איך אני יכולה לתקשר איתך ?
שלך...
(05/07/2007 אורטל)

9. אקיי
"אחת שמבינה" בימקום לרדת לסוף דעתי את מעדיפה להתגונן ולנסות לעקוץ בנושאים שבכלל לא קשורים,נכון לא כותב כמו "מבינה" כמוך אבל עדיין יכול ללמד אותך דבר או שניים,ואת בימקום להביא מידע שיוכיך שהדברים שאמרתי אינם נכונים מעדיפה להתעסק בקקי.
(06/07/2007 sabago)

10. ...
רשמתי תגובה מפורטת עם לינקים למאמרים וכו'..
וזה נימחק
אתן מוזמנות להכנס לפורום חדרי כושר בתפוז,תיכנסו למאמרים יש שם המון מידע על אינדקס גליקמי,מיתוסים על זמני ארוחות וכו'..
הכל מוסבר בצורה מפורטת
(06/07/2007 sabago)

11. אחלה מתכון , יצא לי סוף הדרך........
אהלן שלומי ,רציתי לומר שיצא לי סוף הדרך ,אני סטודנט כאן בעיר ולעיתים אני נכנס בשעות הפנאי לכל מיני אתרים לחפש מתכונים .פעם ראשונה שאני מבקר באתר ואני חייב לומר ששיחקת אותה ביוזמה ןבכלל במתכונים ובידע .אתה מוזמן לטבנקין 11 ,אתה תאהב את הסופלה ,חברה שלי אומרת שזה יותר טעים מה"סוהו" .סחתיין גבר .
(06/07/2007 גדי)

12. טעים............
איזה מגניב אתה שף , הכנתי את המתכון שלך עם מספר חברות ויצא לנו מזה טעים......
אם יש לך עוד מתכונים כאלו לקיץ אז תרשום מהר לפני שיגיע החורף....
מעריצות.........דונה והבנות הסקסיות...
(06/07/2007 דונה)

13. רעיון לשף
למה שלא תיתן כאן איזה מתכון מיוחד לדברים פשוטים? כמו חביתות וכאלה דברים שכולם יודעים להכין אבל בדרך כלל בצורה מאוד פשוטה
(06/07/2007 רונן)

14. מקסים..פשוט מקסים !
שלומי השף , אתה מקסים... והמתכונים שלך הם סוף הדרך.... רק אני רוצה לבקש טובה .. "אולי תקפוץ אליי להכין לי משהו קטן.............!
(08/07/2007 שני)

 
הוספת תגובה
מאת:
דואר:
*נושא:
תוכן:
 
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. אין לפרסם מספרי טלפון מכל סוג. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. עם זאת הנהלת האתר שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו.
 
   
   
   
   
סגור אותי
מה? עוד לא לחצתם לייק?