כל אחד הוא שף
   
 
שלומי אמסלם
 
 
 

לפני האוכל, משהו קטן לנשנש...

 
מאת: שלומי אמסלם -  
 

כולם מכירים את הרגע בו מגיעה המלצרית ושואלת : מה תרצו למנה ראשונה? או עם מה תרצו לפתוח את הארוחה?

השאלות האלו מעלות בי כל פעם גיחוך קל, מכיוון שהרי את מה שאנו באמת רוצים לפתיחה, קשה מאוד לספק. המנות המגוונות המוצעות לנו במסעדות לעיתים קולעות לטעמנו ,אך לרוב אנו מצפים למשהו מיוחד, שרק אנו חושבים עליו. המנה הראשונה או הנשנוש, לפני המנה העיקרית יכול להיות בשתי דרכים שונות. הראשונה היא המנה הראשונה המוצעת במסעדה ואיתה בדרך כלל פותחים את הארוחה. והאופציה השנייה החביבה עלי, היא מגוון של מנות זעירות לנשנוש. כיום כבר קוראים לזה טאפסים, וייתכן שהמונח הספרדי של מזטים קטנים באמת קיבל כאן את סל העלייה הידוע.
כאשר מדובר בנשנוש ,יש לחשוב על משהו שיכול גם להיות מעניין ויצירתי, וכמובן לא לסתום לנו את הקיבה , כי הרי אנו מחכים למנה העיקרית.

כאשר אמרתי : לפני האוכל, משהו קטן לנשנש... התכוונתי לכל הרגעים האלה בהם אנו חושבים על הפתעה מעניינת לפתיחת התיאבון, על רגעים בהם יש לנו משהו את החשק המיוחד הזה לטעימה קלה ולאחריה מנוחה עד לסדרה הבאה של המנות (בד"כ העיקריות).

המתכון הפעם יהיה ביתי, ויתאים לכל הפתעה אותה אתם מתכננים ליקיריכם . כי הרי אין כמו אוכל שמכינים באהבה למישהו שאוהבים....

 


המתכון :

נשנוש משולש...

המתכון משתמש במרכיב עיקרי אחד ממנו אנו מכינים שלושה נשנושים טעימים וקלים להכנה ,שיפתחו לנו את התיאבון.

מרכיבים:

2 חצילים בינוניים.
100 גר' דג סלמון טרי ,אפשר גם מעושן.
חופן עלי בייבי
בצל שאלוט קטן (סגול)
כוס סויה
2 כוסות יין
רוטב צ'ילי
גרידת לימון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
פלפל שאטה גרוס
עגבנייה אחת בשלה
3 שיני שום.

הנשנוש הראשון- דואט של חציל וסלמון

חותכים חציל לפרוסות דקות ושמים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 10 דקות.

מוציאים את החציל ושמים אותו על מגש. על החציל מניחים פרוסה של סלמון מעושן (או פורסים את הטרי לפרוסות דקות ומניחים). על הסלמון מניחים מעט עלי בייבי ,מתבלים במעט פלפל שאטה ומעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. מגלגלים מהקצה את כל המרכיבים ותוקעים קיסם באמצע ,מניחים בצלחת שלושה גלילות כאלו.

הנשנוש השני- קוביות חציל ושאלוט ביין אדום ושום.

חותכים רבע חציל לקוביות בינוניות , ומתגנים. סופגים השמן. חותכים שן שום אחת לקוביות דקיקות וקטנות ומוסיפים לקערה עם קוביות החציל.

לתוך סיר קטן מכניסים כוס יין ומצמצמים את היין עד שנשארת לנו כמות מאוד קטנה ,משהו כמו שלוש כפות. מוסיפים שליש מכוס הסויה וממשיכים לצמצמם עוד רבע שעה.

את בצל השאלוט חותכים לפרוסות דקות ומניחים על צלחת , את קוביות החציל והשום מניחים מעל השאלוט ומעל שופכים את הרוטב שהכנו . מנה מדהימה וטעימה להפליא. (אין צורך בשום תבלין לתיבול)

נשנוש שלישי- עגבניה מיובשת על מצע של חציל שיכור.

חותכים חציל לצ'יפסים ומניחים בקערה יחד עם כוס יין אדום וגרידת לימון וכף רוטב צילי חריף. את החציל נשאיר בתוך הרוטב למשך 4 שעות.

בינתיים את העגבנייה נחתוך לרבעים ונוציא את הגרעינים. נחמם תנור ל 140 מעלות ומכניס את העגבניות לתנור ,כאשר נפזר מעט שמן זית על חתיכות העגבניות ומעט מלח גס ופלפל שאטה.

העגבניות יהיו בתנור למשך 4 שעות.

סידור המנה הוא הכיף הגדול.

את הצ'יפסים של החציל נסדר בצורת שתי וערב על צלחת ומעל נניח את רבעי העגבנייה המיובשת. פשוט מעדן. (אפשר לזלוג מעט מהמשרה שהנחנו בתוכה את החציל , על המנה. )

 


שיהיה בתיאבון......
 

 
 
 
   
תגובות  
   
1. טעים ופשוט, סחתיין !
אני מאוד אוהב חצילים, והמתכונים האלה מאוד טעימים וקלים..
(12/02/2008 מיכאל)

2. חציל שיכור?
אהבתי את המינוח
(13/02/2008 )

3. איזה יצירתיות !
וואהו, איזה יצירתיות , לא ידעתי שאפשר להכין דברים כה טעימים מחציל.
שלומי השף תמשיך כך. יוצא לי נפלא.
מחכה לכתבה הבאה.....
(02/03/2008 שני)

4. התגעגענו !
שלום שלומי השף, כבר זמן מה שאני נכנסת לאתר בכדי לבדוק אם שמת איזהו מתכון חדש, ואני רואה שכבר הרבה זמן לא פורסם משהו חדש.
מתגעגעת למתכונים !
אם אתה בחופשה , אז הגיע הזמן לחזור ומהר, כי אנחנו רעבים מאוד.........
ממיכל והחבר'ה הטובים.
(20/08/2008 מיכל)

 
הוספת תגובה
מאת:
דואר:
*נושא:
תוכן:
 
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. אין לפרסם מספרי טלפון מכל סוג. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. עם זאת הנהלת האתר שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו.
 
   
   
   
   
סגור אותי
מה? עוד לא לחצתם לייק?